את השינויים המובנים מאליהם, סידרתי יפה בתמונה למטה. בואו נדבר על אלה שפחות מוכרים.
המוח
בגיל ההתבגרות מבנה המוח משתנה. חלקים שלמים מתפתחים, ולא לפי הסדר ההגיוני (נדבר בהמשך). השינויים האלה משפיעים על ההתנהגות והמיומנויות החברתיות. הוא יתחיל לפתח שליטה עצמית, יתחיל לתכנן לטווח רחוק ויקבל החלטות טובות יותר. במקביל, המיומנויות החברתיות שלו יגדלו.
עצמות, איברים ומערכות בגוף
הגודל של האיברים משתנים. ביצועי הריאות משתפרים, האיברים גדלים ועוביין ונפחן של העצמות גדלים. בית החזה והכתפיים מתרחבים אצל בנים. אצל בנות, הירכיים והאגן. בתקופה הזו הילדים יסבלו מכאבי גדילה.
סרבול וקוארדינציה
כיוון שהילדים גדלים מהר, מרכז הכובד שלהם משתנה והמוח עדיין לא מסתגל. זה הזמן שהם יתקלו בדברים, יפילו, יפלו וכל הכיף הזה.
תזונה ומשקל
ילדכם יעלה במשקל והטעם שלו באוכל ישתנה. הקיבה והמעיים גדלים – הם צריכים יותר אוכל (להלן מגרסות מהלכות על 2) והצרכים התזונתיים של הגוף משתנים .
הגיינה
בטח שמתם לב שיש משהו מסריח בבית – זה הילד שלכם! בלוטות הזיעה בבית השחי ובאזור המפשעה מתחילות לפעול לראשונה בגיל ההתבגרות המינית. פעילותן עלולה להוביל לריח גוף מוגבר. זה הזמן למקלחות ודיאודורנט.
והאהוב עלי מכל: דפוסי השינה משתנים!
נתחיל מזה שהילדים גדלים. לגדול זה מעייף. הגוף צריך מנוחה וכך אנחנו מוצאים את הילדים ישנים שעות, ימים. פשוט זרוקים על המיטה וישנים. בנוסף, המוח משנה את השעון הביולוגי שלהם (סתם, בשביל הכיף) הם ערים בלילה וישנים ביום. מין ג'ט לג תמידי. זה לא לגמרי תלוי בהם...
Comments